Atelier - De Hollandsche Maagd


De huidige cursussen en workshops zijn weer van start gegaan.
We werken in kleine groepen en op dit moment zijn de nu lopende
cursussen vol.

Maar... je kunt het hele jaar bij mij een workshops op afspraak reserveren
in mijn atelier (van 2 tot 8 personen). En voor grotere groepen op locatie.*
Bel of mail mij even voor de mogelijkheden:
(tel. 0615386063 of atelier@dehollandschemaagd

Je kunt ook je adres en gegevens mailen als je interesse hebt in de
nieuwe cursussen die starten in januari 2022. Dan houd ik je op de hoogte.

workshop acrylschilderen Anita Gaasbeek

Schildercursussen, Schilderworkshops en
"Cadeaubon op naam" voor schilderen in atelier De Hollandsche Maagd

In mijn atelier, dat in een aparte ruimte achter de galerie ligt, organiseer ik cursussen en workshops tekenen en schilderen van meerdere lessen voor kleine groepen (6 tot 8 deelnemers). Je kunt les krijgen in het werken met verschillende materialen onder meer houtskool, krijt, aquarel, inkt, acrylverf en gemengde technieken. Je leert kijken, composities maken, werken met verschillende materialen op papier en doek en impressies maken van wat je ziet en bedenkt. Ik help je met het vormgeven van je eigen ideeŽn. Je kunt werken naar waarneming naar verschillende onderwerpen bijvoorbeeld portret, landschap en uiteenlopende stillevens. Maar je kunt ook abstract gaan schilderen.

Ook organiseer ik voor kleine groepen (ca. 5 personen maar, 2 personen kan ook) schilderworkshops op maat. Je kunt zelf aangeven wat je wilt doen en of je een ochtend, middag of hele dag in het atelier met bijvoorbeeld met een lunch wilt. Van personeelsuitjes tot familieworkshops en kinderfeestjes. Ook maak ik, als je dat wilt een Cadeaubon op naam voor een schilderworkshop in mijn atelier. Zie hieronder een aantal voorbeelden van workshops die ik gegeven heb. Informatie: Anita Gaasbeek tel. 0615386063 of, per mail: atelier@dehollandschemaagd.nl

Inschrijven voor nieuwe schildercursussen in atelier De Hollandsche Maagd

In januari, mei en september starten de cursussen met wekelijkse lessen tekenen/schilderen in mijn atelier in Gouda of  op locatie (behalve in de Anita schetsend bij Scapino Balletschoolvakanties). Ik geef de cursussen op maandagavond en woensdagochtend en bij voldoende interesse ook op maandagochtend.

Het adres: Oosthaven 28 Gouda, het atelier ligt achter Galerie De Hollandsche Maagd.
Je kunt je het beste per mail aanmelden voor de nieuwe cursussen. Voor informatie kun je mailen of bellen, tel. 0615386063 of mail naar atelier@dehollandschemaagd.nl

De aanvangstijd voor de ochtendcursussen is 9.30 u, voor de avond 20.00 u. De cursussen duren (ruim) 2 uur, zijn 8 tot 12 lessen lang en kosten 16 euro per les (incl. koffie/thee excl. materiaal). De nieuwe cursussen starten in januari, mei en september in het atelier. Als je interesse hebt om in te schrijven voor de eerstvolgende cursus wil je dan een mail sturen met naam, adres en telefoonnummer naar Anita Gaasbeek mail: atelier@dehollandschemaagd.nl Ik neem dan snel contact met je op.

Schilderworkshop op maat en "Cadeaubon op naam" voor een schilderworkshop
Door het hele jaar kun je voor 2 tot ca. 6 personen (alle leeftijden) een "workshop op maat" afspreken, zie hieronder voor meer informate en mogelijkheden. Ook maak ik, als je dat wilt een speciale een cadeaubon op naam voor een schilderworkshop van een middag of een dag in Atelier de Hollandsche Maagd. Leuk om te geven en om te krijgen!

Wilt je nog meer informatie of heb je specifieke vragen dan kun je mailen: Anita Gaasbeek, per mail: atelier@dehollandschemaagd.nlSchilderworkshops van een dag, ochtend of middag "op maat"

Voor kleine groepen (2 tot ca. 6 personen) kan ik een workshop op maat organiseren in mijn atelier van een ochtend, middag of dag. Voor grotere groepen  8 tot .. deelnemers* organiseer ik op aanvraag workshops op locatie.
*onder voorbehoud van de RIVM-adviezen

Hieronder zie je nog wat voorbeelden. Ik heb al vele (ook grotere) workshops georganiseerd voor scholen, bedrijfsuitjes, families, een opkikkerdag, een zussendagje, verjaardagsfeestjes, prijswinnaars, businessevents en meer. Voor meer informatie kun je mij mailen 

Schilderworkshop Prinsessenportret voor prijswinnaars Anna en Irene
Anna en Irene wonnen de foto-wedstrijd van de Museumvereniging. Hun prijs mochten ze zelf kiezen en het werd een schilderworkshop in atelier de Hollandsche Maagd! Na een stijlvolle thee kleden zij zich als prinsessen, we maakten foto's en hiervan maakten zij ieder een eigen zelfportret op een linnen doek. Het was enorm leuk en ik begreep helemaal dat zij de prijs gewonnen hadden. Wat een bijzondere combinaties maakten Anna en Irene met kleding en sieraden! Geweldig!

Schilderworkshops Bloemen en meer...
Schilderworkshops van een dag 10.00-16.30u of midda
g 13.00-17.00u schetsen en schilderen in het atelier. Bij een workshop van een hele dag inclusief schets- en schildermaterialen, een linnen schildersdoek en een royale lunch. We beginnen direct met schetsen op een linnen doek naar aanleiding van zomerbloemen en werken dit verder uit met acryl en gemengde technieken. Veelkleurig, abstract of maar een enkele bloem, het kan allemaal. Met mooi weer kan er op de binnenplaats, gewerkt worden.

De kosten voor een hele dag schilderen incl. alle materialen, verf, een linnen doek, een uitgebreide lunch, drankjes en alle materialen zijn 87,50 euro p.p. op basis van 6 deelnemers. Een middagworkshop exclusief lunch maar inclusief koffie/thee/fris en een drankje na afloop komt op circa. 57,50 euro p.p. (bij 6 deelnemers) en komt op 69,50 euro p.p. bij 2 deelnemers.
Schilderworkshops van een middag of dag kunnen het hele jaar op maat georganiseerd worden
(bijv. als reunie, familiedag, vriendinnendag, personeelsuitje of vrijgezellendag: voor 5 tot 10 deelnemers in het atelier, voor grotere groepen op locatie.) Geschikt voor alle leeftijden, beginners en gevorderden. Voor meer informatie en inschrijven kun je mailen atelier@dehollandschemaagd.nl

SketchCrawl wereldwijd en in de Hollandsche Maagd
Op zaterdag 23 januari heb ik deelgenomen aan SketchCrawl (Gouda), een evenement met deelnemers over de hele wereld van San Francisco tot Shanghai. Ik had ook de galerie beschikbaar gesteld als binnenlocatie (met een mooi uitzicht) en heb zelf onder meer vanuit de galerie de prachtige gevel van "De Moriaan" geschetst. Ook had ik o.m. een paar jonge schetsers en fotograaf John van Kleef van de Goudse Post op bezoek. De jongens hebben fantastische aquarellen gemaakt van de grachtenpanden aan de overkant. Zie foto en het artikel in De Goudse Post (pdf).

Bezoek uit Japan: Napo en Yuko
Ook waren onder meer Napo en Yuko uit Japan te gast in Atelier De Hollandsche Maagd. Zij volgden een opleiding bij Blomatelier (en hebben hun diploma Dutch Flower Arranger1 gehaald). Bij mij in het atelier kregen Yuko en Napo een schilderworkshop naar aanleiding van bloemen en kleurstudies.
 landschap aquarel portretschilderen een gebakje schilderen een eigengemaakt boekje

Schilderworkshops van een dag of een middag op zaterdag of zondag
De komende maanden kunnen er voor groepen (vanaf 2 personen), op aanvraag, schilderworkshops van een dag worden gepland. De tijden voor de dagworkshops zijn van 10 tot 16 uur. Een hele dag schetsen en schilderen in het atelier inclusief schets- en schildermaterialen, een linnen doek en een royale lunch. ’sOchtends wordt er geschetst naar model of een ander onderwerp, naar aanleiding van deze schetsen wordt er een compositie gemaakt voor op het doek en ’s middags wordt dit verder met acryl en gemengde technieken uitgewerkt. In het voorjaar/zomer kan er met mooi weer ook op de binnenplaats achter het atelier gewerkt worden. Ook kunnen er op aanvraag workshops georganiseerd worden van 2,5 uur, een ochtend of een middag. U kunt per mail informatie aanvragen.
atelier@dehollandschemaagd.nl

Opkikkerdag voor Thomas in De Hollandsche Maagd
Donderdagmiddag 28 januari 2009 vond in Atelier De Hollandsche Maagd een bijzondere schilderworkshop plaats: een workshop om (wat minder leuke dingen) te vergeten. De workshop maakte deel uit van het programma van de Opkikkerdag voor Thomas van bijna 6 jaar, zijn ouders en zijn broer en zus. De opkikkerdag werd georganiseerd door Stichting Opkikker. In december '08 belde Ina van Zalingen mij en vroeg of ik als opkikker voor Thomas, zijn ouders en broer en zus een schilderworkshop kon organiseren. Ik vond het heel leuk om daar aan mee te werken. De lievelingsdieren van Thomas zijn vossen en dat werd het onderwerp. Na een avontuur met de politie en snowboarden in Snowworld kwam de hele groep naar Gouda.Thomas had onderweg in de auto een mooie knuffelvos gekregen die hij graag wilde schilderen. Het resultaat zie je hiernaast. Ook zijn ouders en broer en zus hebben geweldige vossen geschilderd. De familie ging na het schilderen samen eten op de markt en in die tijd heb ik de schilderijen allemaal ingelijst. Het was een bijzonder (mid)dag en ik vond het heel leuk om hier aan mee te werken. Stichting De Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun familie. Zie voor informatie over de stichting ook www.opkikker.nl

Meer over de Opkikkermiddag van Thomas kun je lezen in het artikel in de Goudse Post van 4-2-2009 (pdf)

Meer over schilderworkshops in atelier De Hollandsche Maagd...
Weekendworkshops: een schilderij met acryl op linnen
Naast projecten op locatie (zoals bijv. een inloop schilderworkshop tijdens een businessevent en een workshop danstekenen voor leerlingen van de middelbare school ism Ricardo Sibelo) heb al meerdere weekendworkshops georganiseerd in het atelier van De Hollandsche Maagd. Deze workshops worden gehouden in het weekend op zaterdag of zondag en duren van 10:00 tot 16:00. Tussendoor wordt er een lunch geserveerd. Deze workshops staan steeds in het teken van een bepaald thema. De kosten van deze workshops bedragen circa € 85,00 per deelnemer (o.b.v. min. 6 deelnemers) inclusief materiaal, papier, verf en een schildersdoek, een uitgebreide lunch, koffie en thee. Informatie aanvragen over komende workshops kan per mail. atelier@dehollandschemaagd.nl
Op dit moment organiseer ik de workshops alleen voor groepen op aanvraag.

Eerder hadden we bijvoorbeeld de workshop: "Een bijzonder portret met hoed". De deelnemers werden gefotografeerd met hoed en maakten aan de hand van de foto een schilderij op doek. Ook werd er in een workshop gewerkt met een modern danseres als model. s'Ochtends schetsen naar model, lunchen, een compositie maken en die uitwerken met acrylverf op een linnen doek. Alle deelnemers gaan met een eigen schilderij naar huis.

Schoolbezoek groep 8b van de Aloysiusschool
Hiernaast linksboven op de foto voor het pand, groep 8b van de Aloysiusschool voor de galerie na een enthousiast bezoek aan de galerie en atelier de Hollandsche Maagd. Op de foto hebben de leerlingen met een eigen gevouwen en getekend lampje in hun handen. Dit hebben ze tijdens het bezoek gemaakt in het kader van de december Licht-expositie

Speciale workshops

Voor een verjaardagsfeestje, een bedrijfs- of familie event tot circa 10 deelnemers organiseer ik een schilderworkshop op maat voor je. In overleg in kunnen we dan invullen hoe de (mid)dag of ochtend gaat verlopen. Eventueel kan ik zo’n workshop (ook voor grotere groepen) op een zelf gekozen locatie organiseren.

De eerste (kinder)workshop in het teken van Tijgers
Yari vierde als eerste zijn verjaardag in het atelier van De Hollandsche Maagd met de workshop Tijgers schilderen. Met 5 vrienden van 9 t/m 15 jaar kwam hij op woensdag 4 juli langs en schilderde er op los. Er werd hard gewerkt en het resultaat waren vier tijger-en twee panterportretten met acryl op doek. Hiernaast de kunstenaars met hun werk voor de etalage van Galerie de Hollandsche Maagd.

Informatie
Meer weten, of een inschrijfformulier opvragen? Je kunt mij een e-mail sturen viia atelier@dehollandschemaagd.nl

De Hollandsche Maagd | Route | Galerie | Kunstenaars | Nieuws | Anita Gaasbeek | bijgewerkt 6 november 2021

 


Groep 8b op bezoek in de galerie


schilderworkshop met model in atelier De Hollandsche Maagd

Schilderworkschop Bloemen

Groep 4a op bezoek in de galerie

 


De Hollandsche Maagd
Oosthaven 28, 2801 PD Gouda
Meer informatie?  Mail
atelier@dehollandschemaagd.nl
of bel 0615386063
Anita Gaasbeek
U kunt inschrijven voor diverse
schildercursussen in het atelier via
atelier@dehollandschemaagd.nl 

*wij volgen bij de schilderworkshops
de RIVM-voorschriften
voor cultuureducatie:
voor schilderlessen en workshops
vanaf 18 jaar de QR scannen